18 Mart 2019
Mr.Asado Burger Türkiye’de Ve Dünya’da Franchise Sistemi İle Büyüyecek
Burgerin Jönü Gürkan Şef “Casual Fine” akımının temsilciliğini yapan Mr.Asado Burger ile tüm Türkiye’de ve Dünya’da franchise ile büyüyecek !
2019 Türkiye’de hamburger yılı olacak, Mr.Asado Burger franchise büyümesini Franchise Company ile birlikte gerçekleştirecek. Ekonomist Dergisi Burcu Tuvay haberiyle işte Mr.Asado Burger ile ilgili merak edilenler ;
Markanız ne zaman kuruldu?
Gürkan Şef, lezzet tutkunlarına bir sürpriz yaparak Arnavutköy’de üç katlı, enfes Boğaz manzaralı yeni mekanı Mr. Asado Burger’i 2019’un Ocak ayında hizmete açtı. Hamburger lezzetinin sınırlarını zorlayacak mekan, tandır etinden yapılan burgerleriyle dünyada bir ilk. Mr.Asado Burger’de, tarifi sadece Gürkan Şef’te olan özel reçeteli hamburgerler, tandır eti fırınlanarak hazırlanıp servis ediliyor.
Konseptiniz hakkında bilgi verir misiniz? Diğer markalardan nasıl bir farklılık yarattınız?
Gürkan Şef ( Gürkan Topçu) 9 Ağustos 1985 yılında Denizli’de dünyaya geldi. Lise eğitimini Denizli’de tamamladıktan sonra İstanbul’a gelerek Mutfak Akademisi’nde yiyecek ve içecek işletmeciliği eğitimi aldı. Gürkan Şef, okuldaki hocasının tavsiyesi ile aşçılık eğitimini de tamamladı. Ardından Avrupa ve Afrika Mutfağı diplomasını da alan usta şef staj için İtalya’ya gitti. Aradığı şeyin makarna ve pizza olmadığını fark edince Türkiye’ye geri döndü. Farklı et firmalarında görev alarak et pişirmenin kendisi için anlamlı ve önemli olduğunu fark etti. Et hakkında detaylı bir eğitim almak için, England Meat School’da kasaplık eğitimi gördü. Böylece Türkiye’nin ilk diplomalı kasabı oldu. Hazırladığı TV programları, yarışmalar ve düzenlediği workshoplar yoğun ilgi ile takip edilmekte.
2014 yılında Türkiye’ye döndükten sonra uzun zamandır hayalini kurduğu Steakhouse restoranın ilk şubesini Nişantaşı’nda açtı. Buradaki başarılarının ardından Mayıs 2017’de ikinci şubesini Etiler’e açan Gürkan Şef, Steakhouse’larıyla aynı zamanda Dubai, Mekke ve Riyad’da hizmet veriyor.
Hem mutfak hem de işletmecilik alanında yıllardır edindiği bilgi ve tecrübelerini, sektörde yenilik yaratmak ve değişik lezzetler keşfetmek üzerinde yoğunlaştıran Gürkan Topçu, 1 senelik Ar-Ge çalışmasının sonucunda, dünyada ilk defa özgün bir lezzet olan Asado’nun burgerle buluştuğu bir konsept yaratmış, ilk şubesi İstanbul Arnavutköy İskelesinde açılan “MR.ASADO BURGER” restoran projesini hayata geçirmiştir.
“Çünkü biz bir markayız” diyen Gürkan Şef, Mr.Asado Burger’in tasarımından, uygulanmasına kadar her detayıyla birebir ilgilendi. Bu projeyle Gürkan Şef Steak House’la birlikte 2. kez bir Türk markasının dünya ‘da neler başarabileceğini kanıtlamanın büyük heyecanı ve gururu içerisindedir.
“Türkiye’de 2019, adeta hamburger yılı olacak” diyen etin ustası, Mr.Asado Burger lezzetlerini franchise modeliyle ülke geneline ve Dünya’ya yaymak istediklerini söyledi. Bir yıl içerisinde yurtiçinde ve yurt dışında 10’dan fazla şube açarak, sektördeki iddiasını göstereceklerini vurgulayan Gürkan Şef, “Gıda işinde hizmet verecek kişilerde tecrübe çok önemli. Girişimci bir ruha ve başarma hırsına sahip, iş geçmişi ve yönetim tecrübesi olup, yatırımın gerektirdiği finansal kaynaklara sahip adaylara kapımız açık” dedi.
Şu an kaç şubeniz bulunuyor?
1 merkez şubemiz olmak üzere Türkiye İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir Antalya ve Ankara yurtdışında ise Bahreyn, Katar, Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün ve İsveç dahil bu 7 ülke de ise master franchise görüşmelerimiz sürüyor.
Bu yılın sonuna kadar kaç adet franchise şube açacaksınız? Hangi illere – nerelere?
2019’un sonuna kadar hedefimiz yurtiçi ve yurtdışında toplamda 10 şube açmak. İlk 3 yılda hedefimiz 50 şube 5. Yılda ise yine yurtiçi ve yurtdışı hedefimiz100 şubedir. Türkiye’nin hemen her yerinde markamız Mr.Asado Burger’in olmasını hedefliyoruz. Yurtdışında ise özellikle Ortadoğu ve Avrupa hedef pazarlarımız.
Franchise giriş bedeli?
Yurt içi 30 bin dolar
Yurt dışı 50 bin dolar
Yurt dışı Master Franchise Bedeli Ülke ’ye göre değişmektedir.
Toplam yatırım maliyeti?
Cadde dükkanlar için Minimum 100 m2 için 600 bin TL-
Şubeler için uygun büyüklük ve lokasyon?
Minimum 50 m2 AVM konsepti ve minimum 100 m2 cadde mağaza konseptinden oluşmaktadır. Bu iki konsepte de özgün tasarım kullanılmaktadır.
Dükkanlar cadde üzerlerinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde ya da yoğun ve hedeflenmiş AVM’lerde yer almalıdır. Her dükkan çevresinde paket servis için yeterli iş potansiyeline sahip bir bölgede olmalıdır.
Dükkanda pişirme olacağından uygun baca sistemi göz önüne alınmalıdır.
Yurt içi yurt dışı Mimari proje desteği merkezden sağlanmaktadır. Uygulama, merkezin önereceği mimari şirketler veya girişimcinin tercih ettiği şirketler ile yapılabilir. Proje denetimi merkezden yapılmaktadır. Merkez eğitim desteği vermektedir. Konseptin tüm menü reçeteleri mevcuttur .
Merkez konusunda uzman ve güvenilir ve satın alma gücü olan tedarikçiler ile çalışmaktadır. Tüm şubeler ile tedarikçi network paylaşılacaktır.
Kullanılacak bilgisayar operasyon sistemi- yazılım ve muhasebe satın alma programları Merkez ile uyumludur. Kurulum işletmeciye aittir, denetleme Türkiye Merkez ofis tarafından yapılır.
Royalty?
%6
Kar marjı?
Ortalama %22-24 seviyesinde
Bayiler için hedeflenen aylık ciro?
Şubenin bulunduğu lokasyona göre değişmekle birlikte ortalama 200.000 TL ciroları öngörmekteyiz.
Bayilere sunulan destekler?
- Fizibilite ve lokasyon seçimi
- Mimari projelendirme
- İnsan Kaynağı Desteği Personel seçimi desteği
- Personel eğitimi
- Merkezi sosyal medya yönetimi
- Sosyal Medya Desteği
- Merkezi ajans Medya Desteği
- Operasyon Müdürü destek ve denetimi
- Mutfak Müdürü destek ve denetimi
- Aylık performans takibi ve iyileştirme
- Kasa – Pos yazılım Desteği
- Reklam – Pazarlama desteği
Başvuru için iletişim?
Mr. Asado Yurt içi ve Yurt dışı Franchise iş geliştirme satış ve pazarlama sürecini Franchise Company yönetmektedir. Franchise Company İngiltere merkezli 28 yıllık bir firma olup, 6 yıldır Türkiye Temsilciliği ile faaliyet göstermektedir.
0212 801 31 30
0542 449 11 17 [email protected]
Hızlı Başvuru İçin Tıklayın.